
Dental İmplant
Diş implantı, “eksik dişin yerine ya da ağızda kayba uğrayan kısımları
tamamlamak amacıyla çene içine veya üstüne yerleştirilen yapay diş kökü”
olarak tanımlanabilir.
Diş kayıplarına genelde estetik bir sorun olarak bakılsa da, uzun vadede
bu durum farklı sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Bu bilinçle gereken
tedavinin gecikilmeden yapılması önemlidir. Doğal dişlere en yakın sonucun
alındığı dental implant tedavisi ile bu riski kalıcı olarak ortadan kaldırmak mümkündür.
Kimler dental implant yaptırabilir?
Diş eksikliği olan ve genel sağlık durumu iyi olan herkes dental implant yaptırabilir.
Neden implant yaptırmalıyım?
-
Diş kaybınız varsa zamanla çene kemiğinizin o bölgesi küçülmeye başlar. Sağlıksız kemik kaybı yüz yapınızın değişmesine sebep olur. Dental implantlar etrafındaki kemiği koruyarak kemik erimesini önler, böylece yüzünüzün doğal şeklini korur.
-
Doğal diş üzerine yerleştirilen geleneksel kron-köprü uygulamalarına göre daha iyi ve uzun dönemli bir tedavi alternatifidir. Dental implantlar sayesinde, dişsiz boşluğun yanındaki sağlıklı dişler kesilmeden diş eksikliğiniz kalıcı olarak giderilir.
-
İmplantlar son derece dayanıklıdırlar. Yüzde yüz sizden bir parçadır. Uyum problemi olan, yerken, konuşurken yerinden oynayan hareketli protezlerde tutucu olarak kullanılır. Böylelikle proteziniz kaymaz yerinden oynamaz.
Tedavi Planı
Dental ve medikal sağlık geçmişinizin dikkatli bir değerlendirilmesi yapılır. Eğer implant tedavisi için uygun bir adaysanız tedaviden önce alacağımız panoramik filminiz ile tedavi planlaması yapılır.
İmplant Gövdesinin Yerleştirilmesi
Lokal anestezi ile implantlar çene kemiğinize yerleştirilir. Bu esnada herhangi bir ağrı duymazsınız. İşlem son derece basit ve kısadır.
İmplant Protezinin Takılması
2-6 ay arası değişen zaman diliminde implantlar çene kemiği ile kaynaşır (osteointegrasyon). Bu süre zarfında geçici protezler yapılabilir. Osteointegrasyon tamamlandığı zaman implant gövdesine proteze destek olacak parça (abutment) yerleştirilir. Bir ölçü alınır ve hemen sonra sabit restorasyon için planlanan protez aşamasına geçilir.
